La CUP de Perpinyà engega la campanya 'Comerç viu, vila viva'

Tan sols cal fer un tomb pel centre vila de Perpinyà per a constatar la gran quantitat de locals comercials buits que hi ha en molts carrers. No fa tants anys que l'entorn de la plaça República estava ple de comerços i establiments de tota mena que constituïen un centre de la ciutat viu, dinàmic i amb una xarxa de comerciants que acompanyava la vida social de la ciutat.

 

Actualment, assistim a la culminació del procés de desmantellament de la vida al centre de Perpinyà, desmantellament que afecta tant al petit comerç de proximitat com a les cadenes, que afectats per uns lloguers elevats i per la «bunquerització» de la ciutat amb la salvatge construcció de grans zones comercials a la rodalia de la ciutat (fins a 6), han de tancar les portes abocant el centre a esdevenir una zona de residència i de serveis més morta, degradada i inhòspita. Dos exemples que il·lustren aquesta dinàmica són el carrer dels Agustins (amb un 55% dels locals buits) o el de la Fusteria (amb un 74%). I si cerquem el percentatge global del centre vila, veiem que un 23% de locals estan buits.

Entenem que la mesura proposada per l'equip de govern de pujar els impostos als locals buits pot ser un bon incentiu però posem en dubte l'objectiu real de la mateixa ja que no va acompanyada d'altres mesures concretes deixant sota sospita el fet que es pugui tractar d'una mesura estrictament recaptatòria.

 

És per això que des de la Candidatura d'Unitat Popular de Perpinyà engeguem la campanya 'Comerç viu, vila viva' per a contribuir a sensibilitzar la població i generar propostes per a capgirar la situació.

Reinventem Perpinyà!