Notícies de Perpinyà

Prou violència i impunitat: pels drets de totes i tots

Ja fa més d’un any que l’estat d’urgència és vigent. Aquesta mesura que es presentava com la millor manera de protegir la població s’ha convertit ràpidament en un malson securitari. Racisme, violències institucionals i policíaques, són avui dia elements quotidians a la «República». Aquesta República que s’enorgulleix de la llibertat i que avui dia l’ataca, la restringeix, la nega – fins el punt de prohibir manifestar – i adopta mesures lliberticides perilloses.

Des de la Candidatura d'Unitat Popular de Perpinyà engeguem la campanya 'Comerç viu, vila viva' per a contribuir a sensibilitzar la població i generar propostes per a capgirar la situació.
Reinventem Perpinyà!

Acte organitzat durant la Diada de Catalunya Nord, el 8 de novembre de 2014

La Candidatura d’Unitat Popular tanca la campanya per la consulta del 9 de novembre aquest dissabte 8 de novembre amb actes a Perpinyà i Barcelona.

Les CUP de les comarques gironines, bolcades amb la consulta del 9N

Xerrada a la Universitat Catalana d'Estiu 2014, a Prada, el 20/08 amb Toni Infante, Marta Serra i David Fernandez

'La feina, més que mai, està al carrer, als barris, a les associacions, als col·lectius. Caldrà repensar-se i replantejar-se front a un ajuntament que articularà un discurs, tal i com ho deixen entreveure els seus candidats, de por, inseguretat i clientelisme.'

La primera volta de les eleccions municipals celebrada el passat diumenge a tot l'Estat francès ha deixat a Perpinyà un regust amarg. Els resultats parlen per si mateixos. L'extrema dreta del Front National i la dreta extrema de l'UMP han guanyat les eleccions acumulant més del 60 % dels vots emesos. Al darrere, un PS que cau fins a un 12 %, just per sobre de la barrera del 10 % necessària per mantenir-se a la 2a volta; Clotilde Ripouil, sense etiqueta (centre dreta), ha quedat just per sota del 10 %; i Jean Codognès (Europa ecologia), que amb més del 5 % hauria pogut esperar fusionar-se amb una altra llista. Finalment, 4 partits han obtingut resultats entre l'1 i el 3%.

S'aprova la proposta de la CUP de crear una comissió bilateral entre els ajuntaments de Girona i Perpinyà, en un ple en què per primer cop poden intervenir les entitats ciutadanes

Pàgines